Behandelingen

Om tot uw gewenste eindresultaat te komen, kies ik uit verschillende behandelingen. Ik kies de behandeling die het meest bij u en uw pijn past!

Graded Activity

Graded Activity is een behandeling om chronische pijn tegen te gaan, zonder dat ik (lees: de fysiotherapeut) u de oplossing geef.

Bij deze behandeling zoekt u zelf naar activiteiten, die ervoor zorgen dat u “in beweging” komt.

U kunt proberen om bewegen te vermijden, omdat u last heeft van bewegingsangst. Dit kan komen doordat u bewegen als pijn ervaart. Dit tast je lichamelijke en mentale conditie aan, waardoor pijn uw denken en doen beheerst. Door Graded Activity toe te passen en zelf op zoek te gaan naar activiteiten, doorbreek je dit. De activiteiten worden vooraf, tijdens de intake besproken. Tijdens de intake worden haalbare doelen gesteld.

Uw doelen kunnen zijn:

  • Afname (ziekte) verzuim;
  • Bevorderen zelfmanagement.
De Flexchair

Een passieve houding, bijvoorbeeld op een bureaustoel aan uw werkplek zorgt op termijn voor een pijnlijke en stijve rug. Met een actieve houding kan dit worden voorkomen of opgelost! Dit doe ik doormiddel van de Flexchair.

De Flexchair is een dynamische zitoplossing. Het bestaat uit een voet, een tussenstuk en een zitting. Het heeft geen rugleuning en geen armsteunen. Door twee kogelgewrichten zoekt uw rug zelf naar stabiliteit waardoor uw rompstabiliteit wordt versterkt. Zowel in privé, sport als in het werk neemt de prestatie toe en de (kans op) klachten af.

Zonder te trainen werkt u aan uw “core stability”.

Bedrijfsfysiotherapie

Als bedrijfsfysiotherapeut voorkom, verminder en herstel ik gezondheidsproblemen binnen uw organisatie.

Geen verzuim meer. Iets waar elke organisatie van droomt. En dat is het zeker, een droom. Uw collega kan niet werken. Salaris wordt gewoon uitbetaald. Verzuim kost veel. Uw collega moet zo snel mogelijk weer aan het werk, toch? Maar hoe?

Ik ga samen met uw collega op zoek naar de juiste oplossing. De aanpak is helder en “Back at Work” het uitgangspunt.

En daarna? Preventief behandelen tegen verzuim op de werkvloer, door uw werkplek te optimaliseren! Onder andere doormiddel van werkplekadvies en het organiseren van workshops en trainingen. Workshops en trainingen die ik aanbied:

  • Omgaan met fysieke belasting voor zittend, staand en lopend personeel;
  • Cursus verplaatsingstechnieken in de zorg, opleiden van ergo coaches;
  • Cursus verplaatsingstechnieken voor ondersteunend personeel in de zorg;
  • Workshops casuïstiek gericht op fysieke belasting en belastbaarheid voor profit- en non-profitorganisaties;
  • Begeleiding bij de aandoening CANS (Complaints of Arm, Neck and/or Shoulder);
  • CANS preventie.

Deze activiteiten worden in samenwerking met het Centrum voor Bedrijfsgezondheid uitgevoerd. Meer weten? Klik hier